Den historia jag beskriver handlar om min upplevelse från mitten på 60-talet tills idag.

Mitt intresse för "western" fanns tidigt, men triggades ordentligt 1967 när jag besökte en "dude ranch" utanför Burley i Engelska New Forestdistriktet. Ranchen hette Flying G Ranch. G:et står för Gosling. Tillsammans med en Mr Russel startade han denna ranch för turridning i det vackra New Forest i Hampshire. Gosling var pensionerad flygkapten (därav Flying!) och hade fått kontakt med "western" i Kanada och tog med sig utrustning och annat hem. På YouTube finns en filsnutt om Flying G Ranch. Sök Flying G Ranch (Gosling). Inte att förväxla med olika platser i USA med samma namn.

Till vänster: I instruktörrollen, Säve 2007(?).


Till höger: Uppsutten på min fantastiska häst, Montoya, med Gotlandsvänner 1978 på Ljunghem.

Till vänster: Jag och Phielina i Varberg 1959.

Till höger: Jag och Phielina 1963.

Bildandet av Western Rider´s Assn of Sweden (WRAS)

WRAS första logga. Snygg!

Min första facklitteratur om westernridning från 1968 och framåt

Den första regelboken vi använde 1975 vid första tävlingen kom från England och en westernförening jag var medlem i redan 1968.

Tävlingsprogrammet för första SM:et 1983 på Gotland

Ed Ivory

En riktig cowboy som jag träffade i England runt 1970. Han var av den gamla stammen hästmänniskor som hankade sig fram i amerikanska västern under depressionen på 30-talet och arbetade som cowboy, tävlade på rodeos och kunde berätta om detta för mig när vi motionerde de hästar han skötte i väntan på att de skulle vidare till Australien. Hästar som köptes i USA och skulle till Australien var tvugna att stå i karantän mellan 6 mån och 1 år i Storbritannien.

© Copyright Ljunghem Western Training 2012